Tydzień dla zdrowia za nami. Dużo się działo. Były sałatki, koktajle, smoothie, szaszłyki.
Wiele rozmów o zdrowej diecie ucznia, diecie redukującej stres, diecie śródziemnomorskiej.
Odbył się konkurs plastyczny, warsztaty kulinarne z cenionym szefem kuchni p. Wiesławem Mergalskim oraz dla starszych uczniów warsztaty o świadomym odżywianiu z panią dr inż. Anną Danielewicz z UWM. Wierzymy, że podnoszenie świadomości żywieniowej zaprocentuje większą odpornością na infekcje, stres, ułatwi proces uczenia i zapamiętywania. Na warsztaty kulinarne zakupione warzywa i owoce zostały sfinansowane ze środków Miejskiego Programu Profilaktyki Rozwiązywania Problemów Alkoholowych i Przeciwdziałania Narkomanii oraz podarowane przez Państwo Zelma. Dziękujemy!
Anna Ismer-Cybulska
Mirosława Groszkowska
Wioletta Tarasiuk
tekst/zdjęcia: Anna Ismer-Cybulska