Katarzyna Trzeszewska Brak komentarzy

Tydzień dla zdrowia za nami. Dużo się działo. Były sałatki, koktajle, smoothie, szaszłyki.

Wiele rozmów o zdrowej diecie ucznia, diecie redukującej stres, diecie śródziemnomorskiej.

Odbył się konkurs plastyczny, warsztaty kulinarne z cenionym szefem kuchni p. Wiesławem Mergalskim oraz dla starszych uczniów warsztaty o świadomym odżywianiu z panią dr inż. Anną Danielewicz z UWM.  Wierzymy, że podnoszenie świadomości żywieniowej zaprocentuje większą odpornością na infekcje, stres, ułatwi proces uczenia i zapamiętywania.  Na warsztaty kulinarne zakupione warzywa i owoce zostały sfinansowane ze środków Miejskiego Programu Profilaktyki Rozwiązywania  Problemów Alkoholowych i Przeciwdziałania Narkomanii oraz podarowane przez Państwo Zelma. Dziękujemy!

Anna Ismer-Cybulska

Mirosława Groszkowska

Wioletta Tarasiuk

tekst/zdjęcia: Anna Ismer-Cybulska