sekretariat Brak komentarzy

W naszej szkole w II semestrze roku szkolnego 2016/2017 w wybranych klasach I-III i IV-VI realizowano program edukacyjny „PORCJA POZYTYWNEJ ENERGII”. Celem tego programu jest edukacja i kształtowanie u dzieci właściwych nawyków żywieniowych opartych na spożywaniu warzyw i owoców. W prawidłowo skomponowanej diecie stanowią one jedno z najlepszych źródeł witamin i składników mineralnych warunkujących prawidłowe funkcjonowanie organizmu dziś oraz zapobiegają rozwojowi wielu jednostek chorobowych w przyszłości.
Uczniowie na zajęciach edukacyjnych realizowali takie zagadnienia jak: „M-jak marchewka”, „Co można zrobić z warzyw i owoców, aby było pyszne i zdrowe?”, „Układamy przepisy na zdrowe potrawy z warzyw i owoców”, „Jedzmy warzywa i owoce”, „Owocowo- warzywne ułamki”, „Niezawodna recepta na zdrowie i urodę”.
Podsumowaniem  działań  był udział uczniów w konkursie, który polegał na wykonaniu dowolną techniką  prac plastycznych na temat „Warzywa i owoce- spożywam codziennie”.  Na terenie naszej szkoły zorganizowano wystawę tych prac, którą można obejrzeć na parterze i I piętrze. Zapraszamy.

Artykuł/ zdjęcia: Renata Pokojska