Agnieszka Hejda Brak komentarzy

  8 listopada to Dzień Śniadanie Daje Moc, który w Europie co roku obchodzony jest jako  Dzień Zdrowego Jedzenia i Gotowania. W tym dniu w naszej szkole klasy:  IIIa, IIIb, IIa, IIc, IId, Ia, Ic, Ib wraz z wychowawcami: p. B Tarnowską, p. E. Sendlewską, p. J. Mazurowską, p. R. Grochocką, p. A. Dombrowską, p A. Kordalską-Ozirof, p. A. Kaczyńską oraz p. R. Pokojską   przygotowywały zdrowy posiłek wg własnego pomysłu. Były to: kanapki, szaszłyki owocowo- warzywne, sałatki, soki owocowo-warzywne, desery oraz koreczki. Wspólnie przygotowany i  spożyty posiłek połączony był z przypomnieniem zasad zdrowego odżywiania  i   ważnej roli śniadania.
   Akcja dała uczniom nie tylko wspaniałą zabawę, ale również szansę na integrację społeczności szkolnej. Przyczyniła się też do utrwalenia zdrowych nawyków żywieniowych naszych uczniów oraz zwiększyła świadomość  nt.  zdrowego odżywiania i roli śniadania w diecie człowieka.

Artykuł /zdjęcia B. Tarnowska, R. Pokojska / A.Hejda